30 januari 2024

Publicatie gids Zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie

Publicatie gids Zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie

UNO Amsterdam heeft samen met het UNC-ZH (Universitair Netwerk voor de Care sector, Zuid-Holland) de handreiking Zorg rond het levenseinde (2011) herzien. De projectgroep met onder andere specialist ouderengeneeskunde Eefje Sizoo onderzocht een passende manier om de kennis en informatie bij de betreffende doelgroep te brengen: middels een survey onder mantelzorgers en zorgverleners van mensen met dementie, werd de inhoud geëvalueerd en werd er geïnventariseerd wat een passende vorm is waarin de herziene handreiking zou kunnen verschijnen. Lees hier het wetenschappelijk artikel wat hier uit is voortgekomen.

De gids is speciaal samengesteld voor familie en naasten. Maar ook voor zorgprofessionals is het een waardevolle handreiking. Bijvoorbeeld om de familie en naasten bij te staan met informatie na een gesprek.

De gids ‘Zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie’ besteedt aandacht aan hoe dementie zich in het algemeen naar het einde toe ontwikkelt en wat voor inzichten of vraagstukken hier bij kunnen komen kijken. Op deze manier ontstaat er meer inzicht in de mogelijke problemen in de laatste levensfase.  Daarnaast is er informatie over de behandelmogelijkheden in deze fase.

De gids Zorg in de laatste levensfase voor mensen met dementie is hier te downloaden. 

 

Naar nieuwsoverzicht