31 mei 2005

Wil je bijdragen aan de knelpuntenanalyse voor de richtlijn Toediening van Medicatie?

Wil je bijdragen aan de knelpuntenanalyse voor de richtlijn Toediening van Medicatie?

Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI) start op korte termijn met de ontwikkeling van de richtlijn Toediening van Medicatie. Inbreng van ouderengeneeskundige expertise is gewenst.

De richtlijn zal op basis van de toedieningsvorm beschrijven welke infectiepreventiemaatregelen genomen moeten worden voor het veilig toedienen van de medicatie. De beoogde gebruikers van deze richtlijn betreffen zowel medewerkers die beleid maken op het gebied van infectiepreventie, als zorgprofessionals die dagelijks de richtlijn toepassen tijdens toediening van medicatie.

Een belangrijke eerste stap is het inventariseren van actuele knelpunten in de praktijk. Met de uitkomsten van de inventarisatie zal de werkgroep uitgangsvragen prioriteren en opstellen. Hier kun je het concept raamwerk lezen.

We vragen je namens SRI om in deze vragenlijst aan te geven welke knelpunten je ervaart rondom toediening van medicatie. De vragenlijst kan uiterlijk 14 juni 2022 ingevuld worden. Het invullen zal 10-15 minuten in beslag nemen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl

Naar nieuwsoverzicht