18 november 2021

KNMG-webinar: Euthanasie bij dementie

Op 1 december publiceert de KNMG het standpunt ‘Beslissingen rond het levenseinde’, waaraan ook Verenso meewerkte. Om 19.00 uur start dan het webinar Euthanasie bij dementie.

Vanaf 1 december 19.30 uur kun je het standpunt via knmg.nl bekijken. Dit standpunt biedt artsen overzicht bij het verlenen van zorg rond het levenseinde. Een belangrijk nieuw onderdeel is het hoofdstuk euthanasie bij dementie, waarmee artsen meer houvast krijgen om samen met hun patiënten en naasten met deze ingewikkelde situatie om te gaan.

De dilemma's rond euthanasie bij dementie zijn groot. Wat doe je als arts als iemand steeds moeilijker kan vertellen wat hij wil? Als diens wensen wisselen? Hoe beoordeel je het eventuele lijden in de verschillende fases van dementie? En ook: hoe ga je om met verschillende behoeftes van patiënten en hun naasten?

Tijdens het webinar krijg je uitleg over deze nieuwe professionele normen en hoe je deze toepast in de praktijk. Specialist ouderengeneeskunde Kees van Gelder wordt tijdens het webinar geïnterviewd over de normen in de praktijk. En vanzelfsprekend is er ook ruimte om vragen te stellen.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie.

 

Naar nieuwsoverzicht