3 mei 2018

Koninklijke onderscheiding voor Marie-Jose Andringa-Zalmann

Afgelopen donderdag 26 april is specialist ouderengeneeskunde Marie-Jose Andringa-Zalmann benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij heeft deze Koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege de landelijke uitstraling van haar activiteiten en lange staat van dienst, met als zwaartepunt de activiteiten voor de verbetering van de zorg voor mensen met dementie en de ondersteuning van diens mantelzorgers en dat alles buiten haar hoofdfunctie om.

Tijdens haar studie geneeskunde/specialist ouderengeneeskunde in de jaren 80 gaf zij al lezingen en toespraken om aandacht te vragen voor kwetsbare ouderen. In de jaren 90 stond zij aan de basis van de oprichting van het Geriatrisch Onderzoek en Advies.

Vanaf 2012 zette zij zich in haar regio in voor het opzetten van de ketenzorg rond dementie, waarbij zij een betere samenwerking tussen de verschillende disciplines, zoals GGZ, RIAGG, verpleeghuis en ziekenhuis realiseerde.

Zij geniet momenteel van haar pensioen en is tegelijkertijd nog steeds zeer betrokken en actief in haar vakgebied, de ouderengeneeskunde.

 

Verenso feliciteert haar van harte met deze Koninklijke onderscheiding.

Naar nieuwsoverzicht