4 juli 2019

Geslaagd webinar ‘Infectiepreventie en antibioticaresistentie: de rol van de specialist ouderengeneeskunde’

 

Webinar.jpg

Op 27 juni heeft Verenso, in samenwerking met het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Noord-Brabant en de GGD West-Brabant, een webinar over de rol van de specialist ouderengeneeskunde bij infectiepreventie en antibioticaresistentie georganiseerd. Het was een geslaagd webinar met veel interactie tussen de deelnemers.

Tijdens de webinar stond de handreiking over de rol van de specialist ouderengeneeskunde bij infectiepreventie en antibioticaresistentie centraal. Door middel van een casus hebben de presentatoren de vier verschillende thema’s van deze handreiking doorlopen. De thema’s die aan bod kwamen waren: algemeen en specifiek infectiepreventiebeleid, uitbraakbeleid en antibioticabeleid.

In de chat werd door de deelnemers veel kennis uitgewisseld en werden suggesties en tips gegeven. Ook zijn er verschillende vragen gesteld, over de rollen van verschillende disciplines en bijvoorbeeld over privacy bij infectiepreventiemaatregelen. Het enthousiasme was goed te merken en dat blijkt ook uit de positieve beoordeling. Uit de evaluatie is gebleken dat 92% positief was over de inhoud en de presentatie van de webinar.

Wij willen nogmaals de presentatoren, Carolien Oldenkamp (deskundige infectiepreventie, VHIG) en Astrid Beckers (specialist ouderengeneeskunde, Verenso), bedanken voor hun enthousiaste inzet.

De webinar gemist maar wel interesse om deze terug te kijken? Klik hier.

Naar nieuwsoverzicht