1 juli 2020

Geleerde lessen van Verenso tijdens COVID-19 toegestuurd aan VWS en Tweede Kamer

Vandaag heeft Verenso in samenwerking met ActiZ, VenVN en Zorgthuis een notitie gestuurd aan VWS en de Tweede Kamer. In deze notitie met de naam ‘Position paper geleerde lessen langdurige zorg COVID-19 (zowel verpleeghuiszorg, kleinschalige woonvoorziening als wijkverpleging)' worden de geleerde lessen tijdens de COVID-19-periode door de vier genoemde verenigingen uiteengezet. Er is gekozen voor een top 5 aan lessen, die allen ook met adviezen en vragen aan de minister gepaard gaan.

Verenso heeft voor deze notitie onder meer de input gebruikt van haar leden uit de zoom-bijeenkomst van 23 juni. Belangrijke adviezen gaan bijvoorbeeld over maatwerk voor de bezoekregeling bij een eventuele tweede golf en over het zorgen voor samenwerking tussen care en cure, zowel op landelijk als op regionaal niveau. Belangrijke randvoorwaarden als voldoende PBM, tests en de aanwezigheid van regionale prevalentie cijfers worden ook genoemd.
 
Nienke Nieuwenhuizen is vanavond te gast in het tv-programma Op1 (NPO1 – rond 22.20 uur), waar zij zal ingaan op de geleerde lessen.

Meer informatie: Nanda Hauet

 

Naar nieuwsoverzicht