22 juni 2021

Beleid mondneusmaskers

Beleid mondneusmaskers

Het landelijk beleid voor het dragen van mondneusmaskers wordt vanaf zaterdag 26 juni aangepast. Daar waar de 1,5 meter kan worden aangehouden is het dragen van  mondneusmaskers niet meer nodig. Dit geldt in beginsel ook voor het dragen van mondneusmaskers in de publieke ruimtes in zorginstellingen. 

Het bestuur van de instelling is verantwoordelijk voor het opstellen van beleid voor bezoekers, logischerwijs laat deze zich daarbij medisch adviseren. Conform het beleid in het behandeladvies COVID-19 Acute fase wordt preventief een mondneusmasker gedragen door bezoekers en medewerkers vanaf risiconiveau zorgelijk. Een werkgroep binnen het OMT buigt zich momenteel over het beleid bij medewerkers, settingbreed. Op dit moment zijn er geen de signalen dat het beleid in het behandeladvies erg afwijkt van het beleid van het OMT. De verwachting is dat het beleid nog deze week wordt gepubliceerd.

Verder informeren we jullie dat de expertgroep van het behandeladvies op dit moment bezig zijn met aanpassingen in het beleid naar aanleiding van bron- en contactonderzoek. We verwachten daarover volgende week te publiceren.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht