16 maart 2021

Bestellen vaccins voor de veegronde

Van 22 t/m 24 maart kunnen er bij SNPG vaccins besteld worden voor de veegronde. De veegronde zelf vindt plaats in de weken 13/14 (eerste ronde) en weken 17/18 (tweede ronde).

Data van levering van de vaccins zijn: eerste ronde 30 maart t/m 1 april + 7 april; tweede ronde 29 april + 4 t/m 6 mei. Let op: als in de tweede ronde van de voorgaande vaccinatieronde (week 8/9 - vanaf 22 februari) patiënten of medewerkers voor het eerst zijn gevaccineerd moeten deze in de eerste ronde van de veegronde de tweede vaccinatie krijgen. Dit betekent dat het aantal vaccins voor de tweede ronde van de veegronde naar beneden moet worden bijgesteld.

Bijstellen van het aantal vaccins kan t/m 19 april. Nieuw is dat het aantal zo nodig nu ook omhoog kan worden bijgesteld. Flacons worden geleverd in verpakkingen van 1 flacon, 5 flacons of een meervoud hiervan.

Patiënten waarvan het geadviseerde tijdsinterval na de eerste vaccinatie langer is dan zes weken kunnen in de veegronde voor de tweede maal worden gevaccineerd. Het is niet nodig om vervolgens nog een derde vaccinatie te geven binnen het geadviseerde interval om een goede immuunrespons te krijgen.

Eerder berichtten we dat patiënten die in de afgelopen zes maanden COVID-19 hebben doorgemaakt in aanmerking blijven komen voor een tweede vaccinatie. Vooralsnog heeft de minister hierover nog geen besluit genomen en is er landelijk geen afwijkend beleid voor personen die in de afgelopen zes maanden COVID-19 hebben doorgemaakt.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht