14 september 2021

Gezondheidsraad brengt advies uit over boostervaccinatie

De Gezondheidsraad heeft vandaag een advies uitgebracht over boostervaccinaties voor COVID-19. De raad adviseert op dit moment alleen om specifieke groepen ernstig immuungecompromitteerde patiënten een extra dosis van een COVID-19-vaccin aan te bieden als onderdeel van de primaire vaccinatieserie.

De groep ernstig immuungecompromitteerde patiënten betreft patiënten met: een hematologische maligniteit gediagnosticeerd in de laatste 5 jaar, ernstig nierfalen of dialyse, status na orgaan- of stamcel of beenmergtransplantatie of op de wachtlijst daarvoor en een ernstige primaire immuundeficiëntie.

De raad adviseert verder om, indien van toepassing groepsgewijs, een ‘boostervaccinatie’ te geven zodra de effectiviteit van het vaccin tegen ernstige ziekte af gaat nemen. Daarvan is op dit moment nog geen sprake.

De gezondheidsraad adviseert wel om voorbereidingen te treffen. Op dit moment zijn maken we ons landelijk sterk om het plan van aanpak goed afgestemd te krijgen met en op de verpleeghuizen.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht