16 april 2021

Kamerbrief: prikinterval en vaccinatie medewerkers langdurige zorg

De stand-van-zaken brief die minister De Jonge deze week aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, geeft informatie over het prikinterval en over de nog niet gevaccineerde medewerkers in de langdurige zorg. Wat betreft het prikinterval, trekt de minister het interval tussen de eerste en tweede vaccinatie voor Moderna gelijk met die van Pfizer. Voor beiden geldt nu een interval van zes weken. 

Op dit moment wordt er door Verenso gewerkt aan het vertalen van deze adviezen in het document Medische aandachtspunten bij vaccinatie met Comirnaty die zal gaan gelden na de veegronde.

Voor medewerkers in de langdurige zorg die nog niet gevaccineerd zijn, geldt het volgende: eerder uitgenodigde zorgmedewerkers onder de zestig jaar kunnen zich vanaf maandag weer melden bij de GGD om een afspraak te maken en zullen de komende weken gevaccineerd worden met het vaccin van BionTech/Pfizer. Zorgmedewerkers die al een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gehad, krijgen ook de tweede vaccinatie met AstraZeneca. De groep medewerkers tussen 60-65 krijgt sowieso het vaccin van AstraZeneca.

Meer informatie: Nanda Hauet

Naar nieuwsoverzicht