15 juli 2021

Masterclasses medisch leiderschap specialisten ouderengeneeskunde 2021

Start 22 september en 7 oktober

Beter greep op je vak

De specialist ouderengeneeskunde van nu wordt in de spannende tijden waarin de ouderenzorg zich bevindt, steeds meer uitgedaagd om leiderschap te tonen. En dit geldt zeker niet alleen voor de eerste geneeskundigen of medisch managers. Voor iedere specialist ouderengeneeskunde - en de organisatie - is het belangrijk om vanuit haar of zijn professionaliteit een eigen visie te ontwikkelen. Invloed op de kwaliteit van de zorg is cruciaal. Een voorwaarde daarvoor is een positie van waaruit proactief en vanuit eigen kracht het gesprek met andere zorgdisciplines en het bestuur en management gevoerd kan worden.

Masterclasses

Voor specialisten ouderengeneeskunde die zich verder willen ontwikkelen om een stevige professionele rol te nemen biedt Verenso, na de zeer goed beoordeelde bijeenkomsten in 2020, opnieuw masterclasses aan. Na deze praktijkgerichte masterclass heb je als specialist ouderengeneeskunde zeer relevante competenties uitgebreid en meer zicht op je eigen leiderschapsstijl. Kernbegrippen zijn persoonlijk leiderschap, positionering, profilering, managementtaal, communicatie met directie en bestuur, uitspreken, aanspreken en teamdynamiek.

Trainers van My-doc verzorgen deze geaccrediteerde masterclasses die een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk, inspirerende praktijkvoorbeelden en ruimte voor eigen inbreng bieden.

Masterclasses worden digitaal en interactief in twee dagdelen gegeven. Zij zijn exclusief toegankelijk voor specialisten ouderengeneeskunde. De vorm zorgt voor een wisselwerking tussen praktijk, theorie en toepassing. Persoonlijk leiderschap is een hoofdthema, specifieke thema’s die aan bod komen, zijn:

 • profilering en positionering;
 • managementtaal en communicatie met bestuur;
 • teamontwikkeling;
 • aanspreken en uitspreken.

Per onderwerp is de opbouw als volgt:

 • inleiding in het thema;
 • theoretische beschouwing: kennis en inzicht in het thema;
 • praktische beschouwing: theorie vertalen naar de praktijk van de specialist ouderengeneeskunde zodat deze handvatten krijgt voor de dagelijkse praktijk;
 • van kennis naar actie: oefenen met de praktische handvatten.

Er worden twee series georganiseerd.

I Online - VOL -

Dagdeel 1: Woensdag 22 september 2021
Dagdeel 2: Woensdag 3 november 2021
Tijd: 15-20 uur (inclusief pauze)
Vorm: online via interactieve video-call, laptop noodzakelijk
Kosten: voor leden van Verenso € 399,- en voor niet-leden € 460,- (incl. BTW)

II Fysiek - AFGELAST -

Dagdeel 1: Donderdag 7 oktober 2021
Dagdeel 2: Donderdag 4 november 2021
Tijd: 15-20 uur (inclusief pauze en broodmaaltijd)
Vorm: fysieke bijeenkomst, indien mogelijk i.v.m. Corona, locatie Utrecht
Kosten: voor leden van Verenso  € 435,- en voor niet-leden
€ 497,- (incl. BTW)

Trainers
 • Bart van Lange is specialist ouderengeneeskunde, kaderarts opleiden en werkzaam bij My-doc. Hij werkt bij verschillende organisaties als specialist ouderengeneeskunde en ondersteunt de vakgroep in hun gewenste verandertraject.
 • Joyce Kusters is werkzaam bij My-doc als adviseur en trainer. Ze werkt samen met teams en organisaties binnen de ouderengeneeskunde aan het vergroten van de professionele kracht. Vanuit deze rol kent ze de ervaringen binnen het werkveld.
Overig
 • Een Masterclass is geaccrediteerd voor 8 punten.
 • Het aantal deelnemers per Masterclass is minimaal 12 en maximaal 16. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de Masterclass niet door.

Meer informatie: Pieter le Rütte

 

Naar nieuwsoverzicht