12 januari 2021

Persconferentie: start vaccinatie verpleeghuizen

Vanavond maakte het kabinet tijdens de persconferentie bekend dat er vanaf 18 januari gestart wordt met het vaccineren van patiënten in de verpleeghuizen. Het vaccineren zal met het Pfizer-vaccin gebeuren en zal de komende week eerst in een beperkt aantal huizen plaatsvinden. Ervaringen die hier worden opgedaan kunnen worden meegenomen bij het vervolg in de andere huizen.

VWS heeft een selectie gemaakt van de huizen waarin wordt gestart; de huizen die geselecteerd zijn door VWS voor een start op 18 januari, zijn hierover al geïnformeerd. Het gaat hier alleen om patiënten waarvan de hoofdbehandelaar de specialist ouderengeneeskunde (of AVG) is. Het traject voor bewoners waarbij de huisarts de hoofdbehandelaar is, start volgens de minister vanaf 25 januari. De huisarts zal gaan vaccineren met Moderna. Vanavond laat zal er nog een kamerbrief volgen met meer informatie. Deze is bij het verschijnen van dit nieuwsbericht nog niet verschenen. Meer informatie volgt.

Als Verenso zijn we heel blij dat we sneller dan gepland kunnen gaan starten met het vaccineren van onze kwetsbare bewoners. Hiervoor hebben we ons de afgelopen weken hard gemaakt. Uiteraard zullen we de specialisten ouderengeneeskunde die komende week van start gaan, ondersteunen. Ook zullen we hun leerpunten meenemen voor het vervolg op andere locaties.

Meer informatie: Nanda Hauet

 

 

Naar nieuwsoverzicht