15 januari 2021

Update LCI-richtlijn Uitvoering COVID-19 vaccinaties en publicatie handleiding COVID-19-vaccinatie van immuungecompromitteerde patiënten

Eind december kwam de eerste definitieve versie uit van de LCI-richtlijn Uitvoering COVID-19 vaccinaties. Inmiddels zijn we alweer een paar versies verder waarbij de richtlijn soms dagelijks wordt geüpdatet. Uiteraard zullen wij dit de updates en relevante wijzigingen zo goed mogelijk proberen te volgen. Het advies is ook zelf regelmatig voor updates te checken.

Onderaan de richtlijn is het versiebeheer opgenomen. Een paar belangrijke wijzigingen betreft het toevoegen van het vaccin Moderna, geen interval voor vaccinatie nodig na toediening van reguliere bloedproducten en plasmaproducten, alleen na behandeling met monoklonale anti-COVID-19-antistoffen wordt interval van 2-3 maanden geadviseerd en een vaccinflacon Comirnaty bevat 6 doses i.p.v. 5.

Naast de richtlijn is er ook een Handleiding COVID-19-vaccinatie van immuungecompromitteerde patiënten verschenen. In deze handleiding staan specifieke adviezen ten aanzien van vaccinatie van diverse immuungecompromitteerde patiëntgroepen.

 

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht