19 februari 2021

Vaccinatie: datum veegronde vaccinatie bekend en aanpassing documenten

Het RIVM heeft gisteren de datum van de vaccinatieveegronde voor patiënten van de specialist ouderengeneeskunde en AVG bekend gemaakt. Deze vindt plaats in week 13 (week van 29 maart). De veegronde is bedoeld voor patiënten die nog niet eerder gevaccineerd konden worden bijvoorbeeld vanwege een uitbraak. Ook nieuw opgenomen patiënten kunnen worden gevaccineerd in deze ronde. Nadere informatie over data en wijze van bestellen wordt binnenkort gegeven door het RIVM.

De veegronde is bewust vier weken na de tweede vaccinatieronde gepland. Dit geeft de mogelijkheid om overgebleven vaccins in de komende twee weken (NB: tweede vaccinatieronde week 8 of 9) toe te dienen als eerste vaccinatie aan in eerste instantie patiënten en in tweede instantie medewerkers. De tweede vaccinatie kan dan worden toegediend in de veegronde.

Let op: in tegenstelling tot eerder bericht van het RIVM deze week is het niet de bedoeling dat medewerkers de tweede vaccinatie van de GGD krijgen. Heeft u als medewerker uw eerste vaccin gekregen tijdens de eerste vaccinatieronde in het verpleeghuis, dan krijgt u daar ook het tweede vaccin.De RIVM werkinstructie is daarop aangepast. Ook het Verenso/NVAVG document Medische aandachtspunten bij vaccinatie met Comirnaty  is hierop aangepast. Daarnaast is de passage over het melden van bijwerkingen aangescherpt door onderscheid te maken tussen bekende bijwerkingen en onverwachte en ernstige reacties na vaccinatie.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht