20 december 2021

Wil je bijdragen aan de knelpuntenanalyse ‘Proactieve medische zorgplanning in de langdurige zorg’?

De Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ) is bezig met het ontwikkelen van een kwaliteitsinstrument rondom Proactieve medische zorgplanning in de langdurige zorg. Inbreng van ouderengeneeskundige expertise is gewenst.

Proactieve zorgplanning of advance care planning (ACP) biedt de mogelijkheid om te anticiperen op persoonlijke doelen en voorkeuren voor medische behandeling en zorg in de toekomst. Er bestaan op dit moment diverse kwaliteitsinstrumenten die gaan over proactieve zorgplanning. Voor cliënten die langdurige zorg ontvangen ontbreekt echter een multidisciplinair kwaliteitsinstrument waarin wordt ingegaan op het starten, organiseren en toepassen van proactieve medische zorgplanning.

Een belangrijke eerste stap bij het ontwikkelen van een kwaliteitsinstrument is het inventariseren van actuele knelpunten in de praktijk. Met de uitkomsten van de inventarisatie zal de toekomstige werkgroep uitgangsvragen prioriteren en opstellen. SKILZ zal hierbij afstemmen met de IKNL werkgroep die zich ook bezighoudt met een richtlijn Proactieve zorgplanning. Vanuit Verenso afgevaardigd voorzitter van de werkgroep is dr. Daisy Janssen, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg en universitair hoofddocent bij de Universiteit Maastricht.

We vragen je namens SKILZ om in deze vragenlijst aan te geven welke knelpunten je ervaart rondom Proactieve medische zorgplanning in de langdurige zorg. De vragenlijst kan uiterlijk 16 januari 2022 ingevuld worden. Het invullen zal 10-15 minuten in beslag nemen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via  richtlijnen@verenso.nl

Naar nieuwsoverzicht