8 februari 2022

Aanpassing kaderarts reglementen omtrent mogelijkheid tot herintreding

Het bestuur van Verenso heeft eind 2021 besloten dat voormalig kaderartsen onder voorwaarden de mogelijkheid hebben om te herintreden in het kaderarts register.

Toevoeging van artikel 3.4 aan de kaderarts reglementen biedt voormalig kaderartsen de mogelijkheid om na het verstrijken van de herregistratiedatum binnen 5 jaar alsnog te herregisteren als kaderarts, mits is voldaan aan de herregistratie-eisen van desbetreffend register. De inhoud van artikel 3.4 is gebaseerd op het RGS-beleid bij herintreding in de RGS-registers.

Herintreding in register
  • Bij de beoordeling van een aanvraag tot herintreding kijkt Verenso naar de periode van 5 jaar voorafgaand aan het einde van de registratie tot aan het tijdstip van de aanvraag.
  • De aanvraag tot herintreding als kaderarts wordt getoetst aan de herregistratie-eisen van het desbetreffende register.
  • Verenso heeft maximaal drie maanden de tijd om een aanvraag te beoordelen.

De beoordeling door Verenso kan leiden tot de volgende conclusie:

  1. de specialist ouderengeneeskunde voldoet volledig aan de eisen: Verenso besluit tot herintreding voor maximaal termijn van vijf jaar;
  2. de specialist ouderengeneeskunde voldoet niet aan de eisen: Verenso maakt een voorgenomen besluit bekend om niet aan het verzoek te voldoen;
  3. de specialist ouderengeneeskunde voldoet ten dele aan de eisen: Verenso maakt een voorgenomen besluit bekend tot herintreding onder voorwaarden.
Toelichting

Vanwege beperkte capaciteit bij de kaderarts opleidingsinstituten is het op dit moment niet mogelijk om voor specialisten ouderengeneeskunde wiens kaderarts registratie is verlopen, een individueel maatwerktraject op te laten stellen. Het is daarom niet mogelijk om langer dan 5 jaar voorafgaand aan het einde van de registratie te herintreden in het kaderarts register.

 

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki

 

Naar nieuwsoverzicht