7 juni 2022

Terugblik op een feestelijk jubileumcongres

Kopie-van-Feest.png

Afgelopen week kwamen we samen in Bunnik om het gouden jubileum van Verenso te vieren. En wat een feest was het om weer met zovelen bij elkaar te zijn! Ontmoeting vormde de gouden draad door de twee congresdagen. Met elkaar als leden, maar ook met relaties en samenwerkingspartners uit het veld.

Op 1 juni trapten we onze tweedaagse af met een feestelijk middagprogramma. Dagvoorzitter Kim Coppes en pianist Robin El-Hage namen ons op de vleugels van de muziek mee door de afgelopen vijftig jaar: van Abba tot Coldplay, van Toto tot Avicii en alles er tussenin.

IMG-20220603-WA0004.jpg

Ereleden Cornella Visser en Kees Theeuwes vertelden hoe het was, in de vroege jaren van de vereniging en het specialisme. In gesprek met Kim Coppes blikten ze terug op de issues van weleer. Jacqueline de Groot maakte daarna de stap naar de toekomst en schetste de uitdagingen die er liggen aan de hand van de notitie Specialist ouderengeneeskunde 2030.

IMG-20220607-WA0000.jpg

Vervolgens kreeg Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport, het woord. Zij speechte over haar ervaring met de ouderenzorg, de toekomst en het WOZO-programma. Minister Helder beantwoordde ook vragen uit de zaal.

IMG-20220607-WA0002.jpg

Aan de hand van een korte film werd daarna een beeld geschetst van twee jonge Verenso-leden op hun werkplek. Vera van Atteveld en Doede Veltman vertelden onder andere over wat hen drijft en energie geeft in hun werk, en wat hun zorgen baart voor de toekomst.

Vijftig jaar Verenso werd zo in een afwisselend programma samengebracht. Waarbij het ‘pionieren’ en ‘op de barricaden staan’ van alle tijden blijkt: Vera, Doede, Cornella en Kees benoemden het als belangrijke kwaliteiten voor het specialisme, toen én nu.

Na het middagprogramma was er een gezellige borrel, met aansluitend een diner. Aan grote, ronde tafels vonden ruim 300 leden een plaats. De eerste congresdag sloten we af met een spetterende ledshow en feest met dj.

Bekijk hieronder de korte terugblik van deze dag in de film gemaakt door MedischeScholing. 

Op 2 juni waren ruim 600 aanwezigen. In vijf pijlers werd een afwisselend, interessant en soms ook prikkelend programma neergezet, onder leiding van dagvoorzitter Piet Hein Peeters.

IMG-20220607-WA0005.jpg

Vanaf aanstaande donderdag kun je de presentaties terugkijken op: Downloads (scem.nl), gebruikersnaam: jubileum, wachtwoord: verenso2juni.

Evaluatie

We zijn erg benieuwd wat je van het congres vond. Op Verenso Jubileumcongres - Survio vind je de evaluatie. Je helpt ons door deze in te vullen!

Winnaars prijsvraag Leren van Data bekend

Op het Verenso congres stonden we dit jaar met de stand over het Programma Leren van Data. Daar was ook een prijsvraag aan gekoppeld. Was je bij de stand en heb je de prijsvraag ingevuld? Dan kun je hier lezen of je hebt gewonnen.  

 

Naar nieuwsoverzicht