16 juni 2022

Toename landelijke prevalentie COVID-19

Eerder deze week berichtte het RIVM over een stijging in de prevalentie van COVID-19. Tot op heden lijkt de ziektelast niet toe te nemen. Volgens het RIMV neemt het aantal positief geteste verpleeghuisbewoners niet hard toe. Wij blijven de actuele situatie in de langdurige zorg nauw monitoren. Er bereiken ons vragen over welke adviezen Verenso heeft omtrent vaccinatie.

Verenso brengt zelf geen vaccinatieadviezen uit, hiervoor worden de adviezen van de Gezondheidsraad en besluiten van het kabinet gevolgd. Zo nodig kunnen we wel aan landelijke tafels de urgentie van vaccineren aangeven. Op dit moment is dat nog niet aan de orde gezien de cijfers en de ziektelast.

In het Behandeladvies COVID-19 staat in onderdeel 2.2 een afwegingskader uiteengezet met aanvullende infectiepreventiemaatregelen die ingezet kunnen worden bij een verhoogde prevalentie. Overweeg deze maatregelen in te zetten wanneer de (boven)regionale prevalentie is toegenomen en/of wanneer COVID-19 aanwezig is binnen de instelling. De zomerperiode zal gebruikt worden om het Behandeladvies te herzien en gereed te maken voor het najaar. 

Meer informatie: Else Poot 

Naar nieuwsoverzicht