11 januari 2022

Update LCI-richtlijn COVID-19 vaccinatie

Het LCI heeft een update gepubliceerd van de richtlijn COVID-19 vaccinatie. De meest relevante wijzigingen voor onze doelgroep betreffen:

  • De handreiking COVID-19 vaccinaties voor immuungecompromitteerden is geactualiseerd: 28-12-2021: er is een overzicht van de vaccinatietrajecten bij de verschillende categorieën van immuungecompromitteerde patiënten in de samenvatting opgenomen. Veranderingen bij vaccinatieadvies rond toediening van B-cel-depleterende therapie. Aanpassingen vanwege noodzaak tot toedienen van een boostervaccinatie aan alle personen van 18 jaar en ouder drie maanden na de laatste vaccindosis, ongeacht of er eerder twee of drie vaccinaties zijn toegediend. Toediening van een geheel nieuwe basisserie alleen bij selecte groepen geïndiceerd.
  • Er is een nieuwe instructievideo Pfizer-booster toegevoegd aan de bijlagen bij deze richtlijn.
  • Er is een nieuwe paragraaf (5.7) over Nuvaxovid, het coronavaccin van fabrikant Novavax, dat als vijfde coronavaccin is goedgekeurd voor mensen van 18 jaar en ouder. Naar verwachting komt dit vaccin vanaf februari 2022 in Nederland beschikbaar en dan volgt een plan over de inzet van dit vaccin. Naar verwachting gaat dit vaccin niet primair worden ingezet voor onze doelgroep.
  • Toegevoegd: nota met de onderbouwing van de 15 minuten observatie na een COVID-19-vaccinatie.
  • De overige wijzigingen staan vermeld onder versiebeheer.

Verder blijft het verzoek om de vaccinaties zo spoedig mogelijk te registreren in het EPD zodat deze, indien daar toestemming voor is gegeven, kunnen worden doorgezet naar het RIVM. Tot slot kunnen we jullie melden dat het vooralsnog mogelijk blijft om wekelijks (op maandag) vaccins te bestellen. Mocht hierin verandering komen dan worden jullie bijtijds geïnformeerd.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht