13 september 2022

Vaccinatie najaarscampagne definitief van start

Vaccinatie najaarscampagne definitief van start

Inmiddels is er een definitief akkoord van de minister en kan de najaarscampagne van start voor zowel bewoners als zorgmedewerkers. In dit nieuwsbericht de laatste stand van zaken.

Vaccinatie medewerkers

In corona-update van afgelopen donderdag 8 september informeerden we jullie over nieuwe vaccinaties voor zorgmedewerkers en bewoners. In de nieuwe vaccinatieronde ontvangen onder andere zorgmedewerkers die contact hebben met patiënten en cliënten als eerste groepen een uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona.

De vaccinatie van medewerkers ligt bij de instellingen. Werkgevers kunnen, na selectie, vanaf 13 september 2022 starten met het uitnodigen van zorgmedewerkers. Vanaf week 38 kunnen zorgmedewerkers dan terecht bij de GGD. Conform het advies van het OMT-V heeft de minister van VWS besloten tot de inzet van de bivalente vaccins.

Proces vaccinatie zorgmedewerkers op hoofdlijnen
  • De werkgever selecteert en nodigt de zorgmedewerker uit met een gepersonaliseerde uitnodigingsbrief.
  • De zorgmedewerker meldt zich aan via de link in de uitnodigingsbrief bij de Digitale Assistent van de GGD.
  • Via de Digitale Assistent worden enkele vragen gesteld en worden drie voorkeursdata en dagdelen uitgevraagd, zoals voorkeur ochtend, middag of avond.
  • Binnen vijf dagen ontvangt de zorgmedewerker via mail een afspraak, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de opgegeven wensen.
  • In de afspraakbevestiging staat een barcode, welke gescand kan worden op locatie.
  • Indien de zorgmedewerker niet in staat is naar de afspraak te komen, kan deze online worden verzet of geannuleerd door de zorgmedewerker.

Zorgmedewerkers die niet zijn verbonden aan een instelling, zoals bijvoorbeeld ZZP’ers, kunnen zich melden bij (één van) de instellingen waar zij werkzaam zijn. ZZP’ers voor wie deze route niet lukt kunnen zich melden bij Judith Heidstra (jheidstra@verenso.nl) voor een gepersonaliseerde uitnodigingsbrief.

Vaccinatie bewoners

Volgens onze informatie verschijnt morgen de werkinstructie van het RIVM. Modelbrieven en formulieren voor het vaccineren van bewoners hebben we jullie reeds doen toekomen.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht