24 januari 2022

Verzoek commentaar Richtlijn Delier in de palliatieve fase voor 21 februari

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn Delier in de palliatieve fase wilt becommentariëren. Deze richtlijn wordt op initiatief van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) herzien. Namens Verenso participeert specialist ouderengeneeskunde drs. Helma Denissen in de richtlijnwerkgroep.

De richtlijn is bestemd voor alle professionele zorgverleners, die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten die (mogelijk) een delier (gaan) doormaken in de palliatieve fase. Het doel van de richtlijn is om de uitkomsten van de zorg en daarmee de kwaliteit van leven voor deze patiënten te verbeteren. Om dit doel te bereiken worden aanbevelingen geformuleerd over de diagnose, preventie, behandeling van de oorzaak/precipiterende factoren en (niet-)medicamenteuze behandeling van delier in de palliatieve fase.

Verenso zou het waarderen als je de op- en aanmerkingen over de inhoud van deze conceptrichtlijn wilt delen met de werkgroep. Je kunt de richtlijn opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van richtlijnen krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 20 februari retour op richtlijnen@verenso.nl.

Naar nieuwsoverzicht