17 februari 2022

Vraag je bestuurder voor aanstaande maandag 21-2 om hulp

In januari tekenden maar liefst 1.460 specialisten ouderengeneeskunde (in opleiding) een petitie van de LAD en Verenso, waarin ze zich uitspraken voor meer waardering van de specialist ouderengeneeskunde in de Cao VVT. Om die boodschap kracht bij te zetten, willen we je vragen deze ansichtkaart vóór maandag 21 februari naar de bestuurders van jouw instelling te sturen, met de vraag of zij dit signaal bij de werkgeversorganisaties (ActiZ en Zorgthuisnl) onder de aandacht willen brengen. A.s. maandag is namelijk de volgende onderhandelronde voor de nieuwe cao.

De onderhandelingen voor een nieuwe Cao VVT zijn in volle gang. In de nieuwe cao wil de LAD/FBZ concretere afspraken maken over de waardering en positie van specialisten ouderengeneeskunde. ActiZ en Zorgthuisnl hebben benadrukt dat de financiële ruimte beperkt is. Daardoor is het ingewikkeld om arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen te realiseren.

Op 21 februari praten de cao-partijen verder. Om de druk verder op te voeren, is het belangrijk dat we de oproep van de petitie zo breed mogelijk laten horen. Stuur daarom deze ansichtkaart zo snel mogelijk naar jou bestuurders en vraag of ze de boodschap van de petitie kenbaar maken bij de werkgeversorganisaties. Hoe meer werkgevers in beweging komen, hoe groter de kans dat ActiZ en Zorgthuisnl ingaan op onze wensen.

Met de petitie pleiten we voor:

  • Georganiseerde en gefaciliteerde inspraak en invloed binnen de instelling, zodat specialisten ouderengeneeskunde medische verantwoordelijkheid kunnen dragen.
  • Bereikbaarheidsdiensten mét hersteltijd én fatsoenlijke compensatie.
  • Tijd en geld voor professionele ontwikkeling direct en indirect functiegebonden, zoals opleidingen en werken aan (vak)ontwikkeling bij beroepsvereniging.
  • Salarissen en structurele ondersteuning van de medische praktijk, die passen bij de (groeiende) verantwoordelijkheid van specialisten ouderengeneeskunde.
Naar nieuwsoverzicht