23 februari 2023

Denk en praat mee over ontwikkelingen in de kortdurende herstelgerichte zorg

Denk en praat mee over ontwikkelingen in de kortdurende herstelgerichte zorg

Het afgelopen jaar heeft Verenso in een gezamenlijk traject met specialisten ouderengeneeskunde en Patiëntenfederatie Nederland twee aparte kwaliteitsbeschrijvingen ontwikkeld voor zowel de GRZ als het ELV. Een beschrijving van kwaliteit is enerzijds belangrijk voor het creëren van consensus over de wijze waarop behandeling wordt ingezet en geeft anderzijds weer wat de patiënt en zijn naasten van de specialist ouderengeneeskunde mogen verwachten. In het kader van de verdere professionalisering van de specialist ouderengeneeskunde is een kwaliteitsbeschrijving zeer belangrijk, zeker met het oog op de huidige ontwikkelingen van passende zorg. Deze beschrijvingen zullen dan ook worden ingebracht aan overlegtafels rondom kwaliteit en bekostiging.

Werkgroep

Met de toename van het aantal ouderen dat thuis blijft wonen, is de verwachting dat de vraag naar deze zorgvormen toeneemt. Om de positie en belangen van de specialist ouderengeneeskunde in de kortdurende herstelgerichte zorg te behartigen wordt binnen Verenso een werkgroep GRZ/ELV opgericht. Deze werkgroep komt 2 à 3 keer per jaar samen om mee te denken en te praten over de (landelijke) ontwikkelingen om hiermee de beleidsontwikkeling te ondersteunen.

Hiervoor zoeken we 10 à 15 specialist ouderengeneeskunde die werkzaam zijn in de GRZ en/of het ELV. Wil jij graag periodiek mee denken en praten over relevante ontwikkelingen? Stuur dan voor 15 april een mail naar jradstaak@verenso.nl

Voor meer informatie: Jolande Radstaak

 

Naar nieuwsoverzicht