10 januari 2023

Verzoek commentaar SRI richtlijn Handhygiëne en Persoonlijke hygiëne medewerker

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn Handhygiëne en Persoonlijke hygiëne medewerker wilt becommentariëren. In 2021 is de ontwikkeling van de richtlijn op initiatief van het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI) gestart.

De Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ), waarvan Verenso, NVAVG en V&VN de oprichters zijn, is samen met het RIVM en FMS gestart met het updaten van infectiepreventierichtlijnen (voorheen WIP-richtlijnen). SKILZ, FMS en RIVM werken hiertoe samen in het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

Het uitgangspunt is het updaten van de richtlijnen zoveel mogelijk settingbreed aan te vliegen en waar nodig onderscheid te maken in settingen. Verenso werkt daarbij samen met de NVAVG door afvaardiging voor de richtlijnen te verdelen waarbij de afgevaardigde beide verenigingen, in overleg, vertegenwoordigt.

De richtlijn Handhygiëne en Persoonlijke hygiëne medewerker richt zich op de methode en middelen van handhygiëne en de te nemen maatregelen op het gebied van persoonlijke hygiëne door de zorgmedewerker. In deze richtlijn komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Handhygiëne en middelen
  2. Handhygiëne en methode
  3. Persoonlijke hygiëne onderarmen en handen
  4. Persoonlijke hygiëne kleding en gezicht
  5. Infectie(ziekte) bij de medewerker

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 5 februari retour op richtlijnen@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht