7 maart 2023

Meld je aan voor online bijeenkomst over de kerntaken specialist ouderengeneeskunde (formatietraject)

Meld je aan voor online bijeenkomst over de kerntaken specialist ouderengeneeskunde (formatietraject)

In 2022 is Verenso gestart met een project waarin de kerntaken van de specialist ouderengeneeskunde worden gekoppeld aan tijdsinzet en kosten. Met de vergrijzende populatie en de behandeling voor kwetsbare patiënten wordt het steeds belangrijker dat er voldoende specialisten ouderengeneeskunde zijn en dat zij op een goede manier hun werk kunnen doen.

De notitie Specialist ouderengeneeskunde 2030 biedt handelingsperspectieven voor de specialist ouderengeneeskunde en een strategische positionering. In navolging op deze notitie zijn we gestart met een project om de kerntaken en verantwoordelijkheden van de specialist ouderengeneeskunde aan te scherpen, inclusief een vertaling naar tijdsinzet en bekostiging.

In november 2022 heeft een eerste brainstorm met specialisten ouderengeneeskunde plaatsgevonden; in 2023 zetten we dit traject voort. De afgelopen weken zijn wij met specialisten ouderengeneeskunde in gesprek geweest tijdens online bijeenkomsten en een fysieke bijeenkomst.

Graag nodigen wij opnieuw leden van Verenso uit voor het vervolggesprek in een online bijeenkomst in de tweede helft van maart. Datum wordt nog nader bepaald. Wil jij bij deze bijeenkomst aansluiten? Dan kun je je hiervoor opgeven bij Yvonne Lensink via ylensink@verenso.nl. Wij sturen je vervolgens meer informatie over de bijeenkomst. Wij hopen je te zien!

Meer informatie over dit traject: Sandra van Beek via svanbeek@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht