4 december 2017

Onderzoeksagenda geriatrische revalidatie

Op 30 november, tijdens het Verenso najaarsongres, is de onderzoeksagenda voor geriatrische revalidatiezorg gelanceerd. Doel van deze onderzoeksagenda is inzicht te verkrijgen in hoe geriatrische revalidatie het meeste effect kan hebben voor de cliënt.

Sinds 2013 maakt geriatrische revalidatiezorg onderdeel uit van de Zorgverzekeringswet. Sindsdien zijn er grote stappen gezet, zoals intensivering van de behandeling met als gevolg kortere opnameduren en vaker terugkeer naar huis. Nu is het tijd voor wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van zorg en behandeling. Met de nieuwe onderzoeksagenda geven de betrokken partijen richting aan de ambitie van alle bij deze zorg betrokken partijen. Verenso is participant in de onderzoeksagenda, samen met VUMC, MUMC, LUMC en ActiZ.

Geriatrische revalidatiezorg is kortdurende, multidisciplinaire, op herstel gerichte zorg en behandeling voor de groep van kwetsbare patiënten die na een ziekenhuisopname voor revalidatiebehandeling in een verpleeghuis worden opgenomen. Hierbij is het doel om deze patiënten terug te laten keren naar de thuissituatie.

Klik hier voor de Position Paper GRZ, een onderzoeksagenda voor de geriatrische revalidatiezorg in Nederland.

Naar nieuwsoverzicht