3 augustus 2021

Oproep afvaardiging infectiepreventierichtlijnen

COVID-19 heeft duidelijk gemaakt dat er op infectiepreventiegebied nog het nodige valt te winnen en dat dit een boeiend thema is met vele aspecten en stakeholders.

We zijn op zoek naar specialisten ouderengeneeskunde die willen bijdragen aan het updaten van een aantal infectiepreventierichtlijnen (voorheen WIP-richtlijnen) waarbij we gaan samenwerken met de NVAVG.

De Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ), waarvan Verenso, NVAVG en V&VN de oprichters zijn, start samen met het RIVM en FMS met het updaten van infectiepreventierichtlijnen (voorheen WIP-richtlijnen).

SKILZ, FMS en RIVM werken hiertoe samen in het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Het uitgangspunt is het updaten van de richtlijnen zoveel mogelijk settingbreed aan te vliegen en waar nodig onderscheid te maken in settingen.

Verenso is op zoek naar specialisten ouderengeneeskunde voor afvaardiging voor de volgende richtlijnen: MRSA, BRMO, Isolatie (vormen en indicaties), Persoonlijke beschermingsmiddelen, Handhygiëne en Persoonlijke hygiëne medewerker.

We gaan daarbij samenwerken met de NVAVG door afvaardiging voor de richtlijnen te verdelen waarbij de afgevaardigde beide verenigingen, in overleg, vertegenwoordigd.

Voor vragen en aanmelden kun je terecht bij Else Poot (epoot@verenso.nl / 030 22 71 910).

 

Naar nieuwsoverzicht