19 november 2018

Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg

Beeld-bij-congres-antbioticaresistentie.jpg

 

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem in de ouderenzorg. Een gezamenlijke aanpak tegen het ontstaan en verdere verspreiding van resistentie is hard nodig. Daarom slaan we de handen ineen. Kom maandag 19 november 2018 naar het congres ‘Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg’ waar een aantal interessante workshops wordt gegeven. Tijdstip:  12.00-17.30 uur. Locatie: NBC in Nieuwegein. Deelname is kosteloos.

Het terugdringen van antibioticaresistentie vraagt om verschillende soorten activiteiten. U houdt rekening met belangrijke aspecten als infectiepreventie, hygiënisch werken, monitoring en surveillance, juist gebruik van antibiotica, gedragsverandering en het handelen bij een uitbraak. Na de plenaire opening kunt u twee interactieve workshops volgen die gekoppeld zijn aan deze thema’s.

Zo zal specialist ouderengeneeskunde Astrid Beckers een presentatie verzorgen over de do’s en don’ts van meten in een instelling. Jobje Haaijman spreekt over de rol van de specialist ouderengeneeskunde bij infectiepreventie en behandelt de nieuwe richtlijn lage luchtweginfecties. Hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh geeft een presentatie over de richtlijn urineweginfectie en antibiotic stewardship in woonzorgorganisaties.

Laat u inspireren en ga naar huis met concrete hulpmiddelen en ideeën die u direct in uw eigen organisatie kunt inzetten!

Schrijf u nu in en reserveer 19 november 2018 in uw agenda. 

Naar agendaoverzicht