3 november 2020 - 5 november 2020

Jaarevent Deltaplan Dementie

Een congres met interessante sprekers, programmasessies en maar liefst 38 workshops over de volle breedte van onderzoek, de kwaliteit van zorg en ondersteuning en de dementievriendelijke samenleving.

Workshop Verenso en Omring
GRIP op probleemgedrag: voorbeeld van succesvol multidisciplinair handelen

Op 5 november kunt u onder andere deelnemen aan de workshop GRIP op probleemgedrag: voorbeeld van succesvol multidisciplinair handelen.  

Probleemgedrag bij dementie komt veel voor in zorginstellingen. Het gedrag is belastend voor zowel de persoon met dementie als de mensen in de omgeving. Het is bij probleemgedrag belangrijk om methodisch en multidisciplinair te werken en zo de oorzaak van het gedrag op te sporen en te behandelen. Grip op probleemgedrag kent een stappenplan en betrekt hierbij minimaal zorg, arts, psycholoog en familie. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om probleemgedrag aan te pakken en het gebruik van psychofarmaca te verminderen.

In deze workshop maakt u kennis met de methode en komt ook de vraag aan bod: hoe implementeer je de methode in een organisatie en team.

Door: Franka Meiland, psycholoog en docent, AmsterdamUMC, afdeling ouderengeneeskunde, GERION; Martin Smalbrugge, specialist ouderengeneeskunde, afdeling ouderengeneeskunde, GERION; Heleen de Boer, kwaliteitsverpleegkundige, projectteam 'Onbegrepen gedrag', Omring

Naar agendaoverzicht