13 juli 2023

Online bijeenkomsten over CRP point-of-care testing (POCT) -11 en 12 september

Op dinsdag 12 september vindt om 20.00 uur voor de laatste keer het webinar over CRP point-of-care testing (POCT) plaats. Dit geaccrediteerde (gratis) webinar wordt verzorgd door UNO Amsterdam en draagt bij aan de implementatie van de Verenso richtlijn LLWI. In het webinar komt het volgende aan bod: 

  • Wat is de meerwaarde van CRP POCT in verpleeghuizen?
  • In welke situaties kun je CRP POCT inzetten en hoe interpreteer je de uitkomsten?
  • Welke handvatten zijn er beschikbaar als je aan de slag wilt gaan met implementatie van CRP POCT? 

In recent onderzoek is aangetoond dat de inzet van CRP POCT leidt tot aanzienlijk minder antibioticagebruik bij verdenkingen op lage luchtweginfecties in verpleeghuizen. Door CRP POCT te implementeren in je verpleeghuis lever je meer passende zorg voor je bewoners én draag je bij aan de wereldwijde strijd tegen de ontwikkeling van antibioticaresistentie. 

Je kunt je hier inschrijven voor het webinar. 

Vraag-maar-raak sessie

Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen aan het webinar en/of wil je meer weten over de implementatie van CRP POCT? Zijn er bijvoorbeeld plannen om CRP point-of-care testing te gaan implementeren, oriënteren jullie je op de huur of aanschaf van apparatuur, ben je al gestart met de implementatie of wil je het proces van CRP point-of-care testing verder verbeteren? Dan is de vraag-maar-raak sessie ‘Implementatie van CRP POCT in verpleeghuizen’, georganiseerd door de implementatieadviseur van UNO Amsterdam, voor jou mogelijk interessant.

In deze sessie kun je al je vragen stellen, wordt advies gegeven en worden ervaringen uitgewisseld. De sessie vindt plaats op maandag 11 september om 16.00 uur. Inschrijven kan hier.

 

Naar nieuwsoverzicht