14 februari 2024

Verenso ondertekent petitie LOC “rust en ruimte voor ouderenzorg van morgen”

Verenso ondertekent petitie LOC “rust en ruimte voor ouderenzorg van morgen”

Dinsdag 13 februari overhandigde LOC een petitie aan de Tweede Kamerleden; Verenso ondertekende deze petitie. De opstellers constateren dat de ouderenzorg vastloopt, en geven aan: “De manier waarop de zorg voor oudere mensen nu georganiseerd is, schiet tekort. Een heldere visie op de toekomst van de ouderenzorg ontbreekt. Wat we nodig hebben, is radicale vernieuwing. Nieuwe ouderenzorg, lokaal geregeld, voor ons allemaal, door ons allemaal. Overal vinden mensen en organisaties elkaar al om welzijn en zorg in eigen hand te nemen. Omdat het dan beter kan: menselijker. Maar ze lopen op tegen regels, instanties die niet samenwerken en constante financiële druk.”

Oproep

Daarom bieden de betrokkenen de politiek een toekomstvisie aan en roepen op om:

  • een klimaat van rust te creëren: financieel en in regelgeving;
  • ruimte te bieden aan alle initiatiefrijke mensen en organisaties in het land die op hun eigen manier vorm willen geven aan de ouderenzorg van morgen;
  • heldere kaders te scheppen en positieve prikkels te geven;
  • lokale zeggenschap over zorg en hulp te verankeren in de wet.

De volgende organisaties en individuen steunen de visie en concrete voorstellen in het advies al door dat te ondertekenen: ActiZ, ANBO-PCOB, Avoord, Driezorg & Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Espria Ledenvereniging, LaCoTA, NCZ, Nederland Zorgt Voor Elkaar, NVTZ, Woonzorggroep Samen, Sensire, Verenso, WoonCompagnie, Zorgthuisnl en ZorgSaamWonen.

 

Naar nieuwsoverzicht