De opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Om specialist ouderengeneeskunde te worden, start je met de universitaire opleiding ‘Geneeskunde’. Daarna volg je een postacademische opleiding tot specialist ouderengeneeskunde (drie jaar). Tijdens de vervolgopleiding loop je bij meerdere instellingen stage, zoals een verpleeghuis, ziekenhuis et cetera.

Zeven aios ouderengeneeskunde aan het VUMC (Gerion) vertellen over de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Klik hier voor de film.

Er zijn drie opleidingsinstituten in Nederland die de postacademische opleiding aanbieden:


SOON

SOON staat voor Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland en is een initiatief van de opleidingsinstituten voor specialist ouderengeneeskunde. SOON faciliteert en stimuleert de samenwerking tussen de drie opleidingsinstituten voor specialist ouderengeneeskunde. Door deze bundeling van krachten geeft SOON een impuls aan de kwaliteit van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.

 

VASON

VASON (Vereniging voor Aios Specialisme Ouderengeneeskunde) is de belangenvereniging van specialisten ouderengeneeskunde (so) in opleiding; een vereniging van, voor en door aios.