Over Verenso

Online Verenso najaarscongres - Donderdag 24 november 2022
 

 Cover-congres-24-nov-22.jpg


De gegevens die specialisten ouderengeneeskunde over hun patiënten vastleggen, zijn zeer waardevol. Uiteraard voor behandeling van de patiënt, maar ook voor kennisontwikkeling en kwaliteitsverbetering in de ouderengeneeskunde. Analyse van die gegevens is op dit moment nog niet mogelijk. Hiervoor is eerst standaardisatie in de elektronische patiëntendossiers nodig. En een data-infrastructuur. Het programma Leren van Data is daarmee bezig. We nemen je tijdens ons najaarscongres graag mee in de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Meld je nu gratis aan!

Programma
13.00 uur Start Algemene ledenvergadering
14.15 uur Pauze
   
14.30 uur Start congres
14.40 uur

Presentaties recent wetenschappelijk onderzoek

15.00 uur Cees Hertogh spreekt over het project Leren van Data 
15.30 uur Presentaties recent wetenschappelijk onderzoek 
15.50 uur Robert Verheij spreekt over lerende zorgsystemen
16.20 uur Presentaties recent wetenschappelijk onderzoek 
16.30 uur Wrap-up van de middag met sprekers
   
17.00 uur Afsluiting
 
Leren van Data

Cees Hertogh is hoogleraar ouderengeneeskunde Amsterdam UMC.  Hij praat ons bij over de stand van zaken in dit omvangrijke traject en maakt ons deelgenoot van de informatie uit de peilstations. En hij vertelt hoe specialisten ouderengeneeskunde zelf kunnen bijdragen aan een goede registratie.

Lerende zorgsystemen

Robert Verheij is programmaleider Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem en bijzonder hoogleraar 'Transparantie in de zorg vanuit patiëntenperspectief' bij Tranzo, Tilburg University. Hij geeft ons een bredere blik op lerende zorgsystemen, ook n.a.v. de huisartsenregistratie die volgens dit principe vorm krijgt. Tim Olde Harman, huisarts werkzaam in academische huisartspraktijk Oosterhout/Nijmegen-Noord en hoofd van de onderzoeksgroep Huisartsgeneeskunde Radboudumc, licht dit toe vanuit de praktijk.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast deze twee sprekers zullen er vier recente onderzoeken worden gepresenteerd.

  • Sil Aarts, AWO Limburg: The time is now! Samen op weg naar data-geïnformeerd werken.
  • Daniëlle Gommers, specialist ouderengeneeskunde De Waalboog Nijmegen: Antimicrobial stewardship in het verpleeghuis: Big Brother is watching you?
  • Nynke Schouwenaars en Feikje Groenhof, UMCG Groningen: Gebruik van Routine Zorg Data voor wetenschappelijk onderzoek; hoe doet de huisartsgeneeskunde dat? 
  • Laura Bavelaar, UNC-ZH Leiden: Proactieve zorgplanning: Leren van elkaar. 
Algemene ledenvergadering

We starten de middag met de algemene ledenvergadering (ALV), welke alleen toegankelijk is voor leden. De documenten zijn op het besloten deel van de website te downloaden. Leden zijn hierover geïnformeerd.

Naast de gebruikelijke verplichte besluitvormende agendapunten, is er ook ruimte om het gesprek met elkaar te voeren over het thema 'Wij zijn Verenso'. Wij verheugen ons erop om hier met elkaar over door te praten.

Accreditatie

Er zijn voor dit najaarscongres 2 punten toegekend door ABC1.

Deelname is kosteloos

Ter ere van ons 50-jarig jubileum mogen we deelname aan dit najaarscongres kosteloos aanbieden!  Het online congres is ook gratis te volgen voor niet-leden. Ben je geïnteresseerd in data en de ouderengeneeskunde? Meld je dan hieronder aan!

Aanmelden

Je dient je voor beide onderdelen (ALV en/of congres) apart aan te melden. Na aanmelding ontvang je één of twee (afhankelijk waar je je voor hebt aangemeld) persoonlijke inloglink(s) via Medische Scholing.

Aanmelden Algemene ledenvergadering (alleen voor leden)

Aanmelden congres