Verenso najaarscongres 2019 : Buitengewoon bijzonder

Nieuwe Buitensocieteit Zwolle

header.jpg 

Wij als specialisten ouderengeneeskunde zijn dé medisch expert op het gebied van multidisciplinaire zorg voor kwetsbare ouderen. Deze expertrol is wat ons vak zo bijzonder en uniek maakt! De ontwikkelingen in de ouderenzorg, de maatschappij en het vak ouderengeneeskunde gaan razendsnel en dat vraagt nogal wat van ons. Niet voor niets is er recent vanuit Verenso een competentieprofiel opgeleverd waarin nieuwe accenten worden gelegd op onderwerpen als medisch leiderschap, regievoering, acteren in de eerste en tweede lijn en palliatieve zorg in al haar facetten.

Wetenschappelijke ontwikkelingen en actuele trends

Voor het Verenso najaarscongres op 28 november hebben wij, in lijn met het nieuwe competentieprofiel,  vier thema’s geselecteerd die belangrijk zijn voor het vak ouderengeneeskunde en de dynamische context waarin wij ons bevinden. We besteden aandacht aan palliatieve zorg, bijzondere doelgroepen, werken in de eerste lijn en samenwerking met andere professionals. Inspirerende sprekers nemen u mee in wetenschappelijke ontwikkelingen en actuele trends. Ook dagen wij u uit om actief met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Stel uw eigen programma samen

Het kan natuurlijk zijn dat het ene thema voor u wat meer relevant is dan het andere thema. Geen probleem! Per thema bieden wij verschillende sessies aan, waaronder een masterclass, een debat en een plenaire lezing. Voordeel hiervan is dat u deze dag uw eigen programma kunt samenstellen. Voor de masterclasses geldt dat u zich vooraf moet inschrijven, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Voor de andere sessies is dat niet het geval.

 

Wij hopen dat wij ook dit jaar weer een leerzaam programma voor u hebben samengesteld. Laat u verrassen en inspireren en kom op donderdag 28 november ook naar de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle!


Met vriendelijke groet,

Anne Lefèbre, voorzitter congrescommissie
Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter Verenso