Over Verenso

Verenso voorjaarscongres 2021

 ‘Leren van een crisis’

Beeld-bij-voorjaarscongres-2021.png 

 

Bij het kiezen van een thema voor ons voorjaarscongres kwam er al gelijk één woord bovendrijven: crisis! Want een crisis was het. Ineens stond de zorg op zijn kop en kregen we te maken met een situatie die niemand had kunnen voorzien. Inmiddels is het een jaar later en begint er aan het einde van de tunnel een beetje licht te gloren. Hoewel de behoefte groot is om elkaar weer ‘in het echt’ te zien, zullen we het voorlopig nog even via de digitale weg moeten doen. Omdat wij het belangrijk vinden om ons als vereniging verder te professionaliseren, zal het voorjaarscongres plaatsvinden vanuit een studio waar de sprekers live aanwezig zullen zijn onder leiding van dagvoorzitter Piet-Hein Peeters. Dit alles ‘coronaproof’ uiteraard!

Op 27 mei gaan we aan de slag met het thema crisis en wat we daarvan kunnen leren op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en medisch leiderschap. Ook is er aandacht voor wetenschappelijke onderzoek naar COVID-19 en de ouderengeneeskunde.

De congrescommissie heeft een aantal interessante sprekers gevonden die hun bevindingen met u willen delen. Zo zal specialist ouderengeneeskunde Lyan de Roos haar ervaringen delen met een van de eerste uitbraken in een Nederlands verpleeghuis. Conny Helder is bestuurslid bij ActiZ en zal vanuit een landelijk en bestuurlijk perspectief haar licht laten schijnen op het crisismanagement van verpleeghuizen. Iemand die vanuit een geheel andere invalshoek naar een crisis kijkt is kolonel Peter Tankink, Head Crisis Response Team COVID-19 bij het ministerie van Defensie. Hij was in charge toen Defensie vorig jaar bijsprong in verschillende verpleeghuizen . Uiteraard zijn wij ook heel benieuwd naar zijn verhaal. 

Kortom, er wacht 27 mei een actueel en interessant programma op u! Bekijk het hele programma en meldt u aan.

Wij zien u graag op 27 mei!

 

Met vriendelijke groet,
namens Verenso en de congrescommissie,

Jacqueline de Groot, voorzitter Verenso
Anne Lefebre, voorzitter congrescommissie