Thema's en projecten

E-learning dementie in de thuissituatie

Dit is de gratis e-learning voor specialisten ouderengeneeskunde met als onderwerp dementie in de thuissituatie.

Voordat u met de e-learning start, lees onderstaande aandachtspunten goed door: 

  • Zorg dat u de hele tijd bent ingelogd op de ledenwebsite van Verenso, anders werken de links niet. Gebruikersnaam: uw e-mailadres dat u ooit zelf heeft opgegeven bij Verenso (of nadien zelf gewijzigd). Wachtwoord: uw lidmaatschapsnummer (of zoals daarna zelf gewijzigd). Vragen: info@verenso.nl.  
  • Ga naar de e-learning door te klikken op de volgende link: 
    http://leren.nhg.org/mod/page/view.php?id=1
  • Deze e-learning is tot stand gekomen met subsidie van Achmea en in samenwerking met het NHG. Als samenwerkingspartner in dit project ondersteunt het NHG de e-learning op technisch gebied. Dit betekent dat u van de Verenso website wordt doorgelinkt naar de web-omgeving van het NHG. Dit blijft de hele e-learning het geval. Daarom ziet u in de e-learning het logo van het NHG terug. De inhoud is gemaakt door specialisten ouderengeneeskunde van de kaderopleidingen Psychogeriatrie en Specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn.
  • Nadat u op de link heeft geklikt, komt u op de leeromgeving van het NHG. Hier maakt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan (zie rechts op de pagina 1. ‘Vul het formulier Nieuwe account’ in). Met deze inloggegevens kunt u inloggen op de NHG-omgeving om de e-learning te maken. Nadat u het formulier ‘Nieuw account’ heeft ingevuld, verschijnt een lijst met e-learnings. De onderste van de lijst is ‘Dementie in de thuissituatie’. Klik deze aan en u kunt met de e-learning beginnen.

Voor de duidelijkheid: u heeft voor deze e-learning dus twee sets met inloggegevens nodig: 1) die van de Verenso ledenwebsite (al in uw bezit) en 2) die voor de NHG-leeromgeving (deze kunt u nu zelf en naar eigen keuze aanmaken).

De e-learning is lang, u kunt tussendoor stoppen en een andere keer verder gaan. Bij het inloggen op de e-learning gebruikt u steeds dezelfde inloggegevens. Wanneer u deze vergeten bent, moet u helemaal opnieuw beginnen met de e-learning. Onthoudt u deze dus goed.

U wordt inhoudelijk niet beoordeeld. Het gaat erom dat u de e-learning doorloopt en de feedback tot u neemt.

De e-learning is voor 4 uren geaccrediteerd. Aan het einde van de e-learning krijgt u de mogelijkheid een certificaat uit te printen als bewijs van deelname.

Het certificaat kunt u zenden naar info@verenso.nl. Vervolgens worden de punten in uw persoonlijk dossier bijgeschreven.