19 december 2023

Formatietraject in 2024: Doe je mee?

Formatietraject in 2024: Doe je mee?

Met de vergrijzende populatie en de behandeling voor kwetsbare patiënten wordt het steeds belangrijker dat er voldoende specialisten ouderengeneeskunde zijn en dat zij op een goede manier hun werk kunnen doen. Om die reden is Verenso in 2023 gestart met een project waarin de kerntaken van de specialist ouderengeneeskunde worden gekoppeld aan tijdsinzet en kosten.

Afgelopen jaar zijn we samen met leden ingegaan op de rol en werkzaamheden van de specialist ouderengeneeskunde in het veranderende zorglandschap. Naast het organiseren van fysieke en digitale bijeenkomsten, hebben we gesprekken gevoerd met een aantal vakgroepen, bestaande werk- en klankbordgroepen en in regio’s tijdens regiobijeenkomsten. De uitkomsten zijn toegelicht in de tijdens de ALV van juni 2023.

We starten nu met de volgende stap in het formatietraject, waarbij we met elkaar de benodigde formatie voor patiëntgroepen gaan vaststellen. Dit doen we samen met PWC. Tijdens de ALV van 13 juni 2024 worden de uitkomsten van het formatietraject ter besluitvorming voorgelegd.

Doe je mee?

We zoeken specialisten ouderengeneeskunde die aan dit traject willen meewerken. PWC zal de tijdsregistraties van specialisten ouderengeneeskunde in kaart gaan brengen. We vragen specialisten ouderengeneeskunde om samen met hun zorgorganisatie deze gegevens met PWC te delen. Je kunt je opgeven als je werkzaam bent in één van de volgende zorgvormen: GRZ, intramuraal langdurige zorg (zorg met behandeling voor psychogeriatrie en/of somatiek), extramurale behandeling in de eerstelijn (GZSP) en eerstelijnsverblijf hoogcomplex. Deze schriftelijke uitvraag loopt in de eerste van maanden van 2024. Je kunt je aanmelden via deze link. Vervolgens nemen wij contact met je op en lichten wij de opzet verder aan je toe.

Bijeenkomst 18 januari aanstaande

Mocht je niet willen aansluiten bij het onderzoek naar tijdsinvestering, maar wel graag mee willen praten over de benodigde formatie, dan nodigen we je uit voor een ledenbijeenkomst op donderdag 18 januari van 16:00 tot 19:00 uur. Verenso organiseert dan in samenwerking met PWC een bijeenkomst op kantoor bij Verenso om de uitvraag toe te lichten en te toetsen bij een groep leden. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link.

In maart wordt een tweede ledenbijeenkomst gepland waarin de resultaten van de uitvraag worden besproken en getoetst. Daar komt tegen die tijd ook een uitnodiging voor via de nieuwsbrief van Verenso.

Heb je vragen over dit onderzoek of het formatietraject in het algemeen. Neem dan contact op met: Yvonne Lensink via  ylensink@verenso.nl.  

 

   

Naar nieuwsoverzicht