21 december 2023

Vind jij het interessant om mee te denken over ethiek van AI in de ouderenzorg? Dan zoeken wij jou!

Vind jij het interessant om mee te denken over ethiek van AI in de ouderenzorg? Dan zoeken wij jou!

Welke voor patiënten en zorgprofessionals belangrijke waarden staan door AI op het spel en hoe kunnen we borgen dat deze uitdagende technologie op de juist manier wordt ontwikkeld en geïmplementeerd in de ouderenzorg? Wil je meedenken over deze vraag aan de hand van concrete voorbeelden samen met mantelzorgers, data-wetenschappers en fabrikanten? Dan komen we graag met je in contact.

Wie

Verenso zoekt een specialist ouderengeneeskunde of aios ouderengeneeskunde die affiniteit heeft met digitalisering en AI en op persoonlijke titel en/of namens de zorgorganisatie waar hij/zij werkzaam is wil deelnemen.

Wat

Het project dat getrokken wordt door Patiëntenfederatie Nederland kent twee AI-toepassingen, die gericht zijn op de ouderenzorg. Voor elk van de twee toepassingen wordt een cocreatie sessie georganiseerd. Tijdens deze sessies worden aan de hand van alle ethische criteria van de AI Act tegen het licht gehouden: wat betekenen de ethische criteria in de context van de specifieke AI-toepassing? Zijn er conflicterende waarden? Zo ja, welke partijen en op welke manier kunnen die adresseren?  

Waar en wanneer

Fysiek, waarschijnlijk in Utrecht. Reiskosten worden vergoed en er is vacatiegeld beschikbaar. De waardendialoog duurt tussen 2-3 uur en dag en tijd wordt in overleg gekozen.

Wil jij hieraan deelnemen of graag nog wat meer informatie? Neem dan voor 15 januari contact op met Elien Oosterwegel via eoosterwegel@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht