16 januari 2024

SNIV start antibioticamodule, met Medimo is maatwerk mogelijk

Benieuwd hoe het ervoor staat met het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis? Weten wat jullie jaarlijkse verbruik is en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van het landelijk verbruik? Of benieuwd naar het verbruik van specifieke middelen? Meld je dan nu aan voor de antibioticamodule van SNIV (Surveillance Netwerk Infectieziekten Verpleeghuizen) van het RIVM! Dit kan via https://www.rivm.nl/sniv/deelnemen.  Aanmelden en aanleveren van de data kan tot en met 31 maart 2024.

Deelnemen is dit jaar nog eenvoudiger

Gebruik je Medimo? Dan kan jouw applicatiebeheerder vanaf dit jaar op eenvoudige wijze via ‘RIVM SNIV’ een maatwerk overzicht genereren. Ook als je geen Medimo hebt kun jedeelnemen. Aanlevering van de data verloopt dan zoals voorheen via de apotheker. Alle benodigde informatie voor deelname ontvang je na aanmelding.

Bij deelname ontvang je een overzicht met alle gebruikte antimicrobiële middelen in jouw verpleeghuis gespiegeld aan de zorggroep en het landelijk verbruik. Ook zie je bij welke indicatie deze middelen zijn ingezet (bij deelname via Medimo). Dit overzicht dient als input voor het farmacotherapeutisch overleg en geeft inzicht in de uitvoering van jouw antibioticabeleid.

Verenso is bij het SNIV betrokken; specialist ouderengeneeskunde Paul van Houten is namens Verenso afgevaardigd als voorzitter van de Adviesraad van SNIV.

 

Naar nieuwsoverzicht