22 april 2024

Verzoek commentaar conceptmodules Ergotherapierichtlijn Hersenletsel uiterlijk 13 mei

Verzoek commentaar conceptmodules Ergotherapierichtlijn Hersenletsel uiterlijk 13 mei

In 2022 is Ergotherapie Nederland gestart met de ontwikkeling van de ‘Ergotherapierichtlijn Hersenletsel’. Namens Verenso heeft specialist ouderengeneeskunde Manju-Sharma Virk meegewerkt aan de ontwikkeling van de richtlijn vanuit de klankbordgroep.

De herziene richtlijn richt zich op de ergotherapiebehandeling van personen met hersenletsel ontstaan door trauma en niet traumatisch hersenletsel (CVA/TIA). Cliënten die een complexe combinatie hebben van stoornissen en beperkingen die direct of indirect samenhangen met hersenbeschadiging (NAH+) of cliënten met aangeboren hersenletsel, vallen buiten de scope van de richtlijn.

Aangezien het een ergotherapierichtlijn betreft en de specialist ouderengeneeskunde geen gebruiker zal zijn van de richtlijn, is ervoor gekozen een beperkt aantal modules te laten becommentariëren:

  • Module 5.1 Screenen op visuele problematiek
  • Module 5.2 Interventies bij visuele problematiek
  • Module 6.1 Cognitie in kaart brengen
  • Module 6.2 Interventies gericht op cognitie om het dagelijks handelen te bevorderen

Leden van Verenso kunnen de conceptmodules van de richtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Er wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 13 mei retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht