16 april 2024

Verzoek commentaar SKILZ conceptrichtlijn Obstipatie uiterlijk 26 mei

Verzoek commentaar SKILZ conceptrichtlijn Obstipatie uiterlijk 26 mei

De richtlijn Obstipatie wordt ontwikkeld door de Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ). Vanuit Verenso is specialist ouderengeneeskunde Antoinette van der Heijden als werkgroeplid afgevaardigd.

Het doel van deze richtlijn is om zorgverleners handvatten te geven bij de zorg voor volwassen cliënten in de langdurige zorg die obstipatie hebben of het risico lopen dit te ontwikkelen. Dit omvat zowel het voorkomen als het signaleren en behandelen van obstipatie. Het uiteindelijke doel is om de levenskwaliteit van deze cliënten te verbeteren, bijvoorbeeld door verbetering van het ontlastingspatroon, vermindering van obstipatieklachten en minder complicaties.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier voor de SKILZ richtlijn ontvangt Verenso graag uiterlijk 26 mei retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht