16 april 2024

Wil je voor 12 mei bijdragen aan de knelpunteninventarisatie voor het Zorgpad Kwetsbare ouderen met hartfalen in het ziekenhuis?

Wil je voor 12 mei bijdragen aan de knelpunteninventarisatie voor het Zorgpad Kwetsbare ouderen met hartfalen in het ziekenhuis?

Op initiatief van de Nederlands Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) wordt op korte termijn gestart met de ontwikkeling van een Zorgpad voor opgenomen (kwetsbare) ouderen met hartfalen. Inbreng van ouderengeneeskundige expertise is gewenst (uiterlijk 12 mei).

Dit zorgpad beschrijft het klinische zorgpad voor (kwetsbare) oudere patiënten met hartfalen in het ziekenhuis. Poliklinische zorg, zorg buiten het ziekenhuis en niet-kwetsbare en jongere patiënten vallen buiten het kader van dit zorgpad.

Verenso heeft specialist ouderengeneeskunde Alexander Pluim Mentz afgevaardigd als klankbordgroep, omdat het zorgpad een link heeft met een goede overdracht. Hartfalen wordt genoemd als één van de onderwerpen in het rapport 'Onderweg naar beter'. Bijdragen aan de module nazorg van dit zorgpad lijkt daarmee relevant.

Een belangrijke eerste stap is het inventariseren van actuele knelpunten in de praktijk. Met de uitkomsten van de inventarisatie zal de werkgroep uitgangsvragen prioriteren en opstellen. Hier kun je het concept raamwerk lezen.

We vragen je om in deze vragenlijst aan te geven welke knelpunten je ervaart binnen het zorgpad (en met name de nazorg) voor kwetsbare ouderen met hartfalen in het ziekenhuis. De vragenlijst kan tot uiterlijk 12 mei 2024 ingevuld worden. Het invullen zal 10-15 minuten in beslag nemen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl

Naar nieuwsoverzicht