App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Van de redactie

Traditie... 

 
Redactie


U leest alweer de vijfde en laatste editie van het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde 2019. Het zijn twee edities ineen: het congresnummer, waarin u de abstracts van het najaarscongres leest en het is tevens het eindejaarsnummer.
 
Bij een eindejaarsnummer horen tradities. Vorig jaar introduceerden wij de terugblik op het jaar in de vorm van een digitale kruiswoordpuzzel. Gezien de vele leuke reacties die wij daarop kregen maken wij de puzzel tot onze traditie.  Als redactie hebben we bij het maken van deze nieuwe digitale kruiswoordpuzzel met plezier nog eens alle edities van 2019 gelezen.
 
Het afgelopen jaar hebben we weer interessante bijdragen mogen ontvangen en kunnen publiceren. We nodigen u van harte uit om aan de hand van deze puzzel deze en vorige edities terug te lezen.

De oplossing verwijst naar een themanummer dat wij in 2020 uit zullen geven. U kunt de oplossing voor 15 januari 2020 sturen naar redactie@verenso.nl. Onder de juiste inzendingen verloten wij een legpuzzel (1000 stukjes).

Verder zijn de artikelen binnen de vaste rubrieken ook nu weer zeker het lezen waard. Vanuit de juridische hoek worden twee opmerkelijke tuchtzaken besproken. De eerste gaat over het indienen van klachten door nabestaanden en de tweede over een steeds actueler onderwerp namelijk vermenging van bestuurlijke met professionele verantwoordelijkheid.

Vanuit de praktijk wordt aandacht gevraagd voor de rol van de specialist ouderengeneeskunde in de besluitvorming rond intensive care voor verpleeghuisbewoners. Actueel is de bijdrage die haar licht laat schijnen over de Brexit en de eventuele gevolgen hiervan voor de levering van medicatie.

Komend jaar hopen wij opnieuw interessante en prikkelende bijdragen te ontvangen en voor u en in 2020 in totaal vijf edities van het tijdschrift uit te brengen. Wordt u hiervan misschien wel net zo enthousiast van als ons nieuwste redactielid Mahtab van der Belt? Dan nodigen we u van harte uit om eens bij ons, als aspirant redactielid, mee te kijken. 
 
Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2020!

 
PS: Uw redactioneel hier? Dat kan! Wij zijn op zoek naar een hoofdredacteur. Neem contact op voor meer informatie: redactie@verenso.nl
 
Nina Jouravleff
Beste redactie,

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik een artikel uit jullie tijdschrift gebruikt. Dat ging over de bruikbaarheid van Early Warning Score (EWS) in een verpleeghuis door mw. I. Jansen, jaar 2019 No.5.

Graag zou ik van u willen weten wat eerste pagina nummer-en laatste pagina nummer van het artikel in jullie tijdschrift is.
Zodat ik dit in mijn APA (bronvermelding/literatuur lijst) juist kan verwerken.

Ik zie uw reactie graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Nina Jouravleff
E-mailadres: Jour0002@hz.nl
PDF
Genereer PDF document