App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Boekbespreking: Parkinson bij de psychiater

Verhalen over liefde, rouw en veerkracht

  

Parkinson-bij-de-psychiater.png

Uitgever: De Geus
Auteurs: Odile van den Heuvel en Sonja Rutten
Prijs: hardcover €18,99 - E-boek €11,99
ISBN hardcover: 9789044544664
ISBN E-book: 9789044544671

 

Paul Smit

Wat een prachtig en leerzaam boek geschreven door twee psychiaters verbonden aan het Centrum Neuropsychiatrie Parkinson! De auteurs belichten de bij de ziekte van Parkinson voorkomende neuropsychologische en neuropsychiatrische problemen aan de hand van casusbeschrijvingen die lezen als aangrijpende en ook komische korte verhalen.

Dit maakt het tot een buitengewoon leesbaar boek waarbij de lezer leert hoe die problematiek zich kan uiten bij de patiënt met Parkinson en wat die problemen kunnen betekenen; niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn partner of mantelzorger.

Daarnaast zijn het hoopvolle verhalen, omdat ze beschrijven hoe bij alle ellende van deze ziekte ook mooie resultaten geboekt kunnen worden en zo toch kwaliteit van leven kan worden toegevoegd aan de tijd die de patiënt nog met de ziekte heeft te gaan.

Ik heb het in één adem uitgelezen en vind het eigenlijk verplichte kost voor iedereen die zich met de behandeling en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson bezighoudt. Zeker voor hen die in opleiding zijn tot specialist ouderengeneeskunde. 

Auteur

  • Paul Smit, specialist ouderengeneeskunde, hospice-arts, ParkinsonNet, Zorggroep Solis in Deventer

PDF
Genereer PDF document