28 januari 2022

Medisch leiderschap: meer inzicht en slagkracht

Medisch leiderschap: meer inzicht en slagkracht

Esther Meijer is specialist ouderengeneeskunde bij Florence. Afgelopen jaar volgde ze de masterclass Medisch Leiderschap van Verenso. “Ik heb nu meer inzicht en daarmee slagkracht in processen die spelen.” 

“Als specialist ouderengeneeskunde denk ik graag mee in mijn organisatie op het gebied van beleid en ontwikkeling. Naast mijn werk als specialist heb ik ook de rol van Wzd-functionaris en medisch adviseur van het management. Ik merkte dat dit laatste echt een andere wereld is en zocht daarom tools om daar effectiever gesprekken te voeren en mijzelf te positioneren. Dat was reden om me aan te melden voor de masterclass medisch leiderschap.”

Hoe was de training?

“Het is een interactieve training van twee bijeenkomsten. Online vanwege COVID-19, maar desondanks was er alle ruimte voor vragen en feedback en waren er goede werkvormen.  Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe organisaties werken; welke leiderschapsstijlen er zijn; welke rollen er zijn binnen een team en in welke fase de teamvorming is.
En dan zie je ineens ook in welke fase je zelf zit met een projectgroep en leer je wat zinvolle acties zijn om naar een volgende fase te komen. De training zorgde bij mij voor bewustwording, bijvoorbeeld van waar weerstand zit in een verandertraject. Als je dat snapt, kun je er ook anders mee omgaan. Je gaat meer strategische keuzes maken.”

Wat bracht het jou persoonlijk?

“Als ik mezelf vergelijk met een half jaar geleden, durf ik te zeggen dat de training ervoor heeft gezorgd dat ik beter voorbereid verandertrajecten in ga, zekerder ben in mijn optreden en ook krachtiger. En dat is niet alleen positief voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn organisatie want zo kan ik eraan bijdragen dat deze processen beter lopen.”

Aanrader?

“Deze masterclass is een absolute aanrader voor alle specialisten ouderengeneeskunde die niet alleen operationeel bezig zijn, maar ook strategisch willen meedenken en een duidelijke positie willen innemen binnen hun organisatie en de ouderengeneeskunde. De training leert je wat jouw positie en leiderschapsstijl is en hoe je deze optimaal kunt inzetten.”

 

Naar nieuwsoverzicht