App Icoon

Klaar, naar Verenso tijdschrift

Woord van het bestuur

Trots

 Rhona-Hoven-Eveleigh.jpg

Rhona Hoven


“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Een welbekende quote, die mij dagelijks inspireert en uitdaagt om buiten mijn comfortzone te stappen. Dat was het voor mij ook om te reageren op de vacature van bestuurslid met de portefeuille Kwaliteit. Onbevangenheid, gewoon doen (zonder de uitkomst te weten) en je niet laten tegenhouden door twijfel.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 mei ben ik officieel benoemd tot bestuurslid Kwaliteit. Surrealistisch in een heuse studio met licht en geluid heb ik mij kort kunnen voorstellen. De leden waren helaas alleen te ‘zien’ achter een stemknop. Nu mag ik mij verder voorstellen.

Ik kan beginnen dat ik moeder ben van drie geweldige zoons, de feminist in mij zegt dan: dat doet een man toch ook niet? Of begin ik met waar ik ben opgegroeid (Bussum), of dat ik in Nijmegen woon? Ik kan de stellingen van mijn proefschrift delen, over antidepressiva en serotonine tekorten… Specialist ouderengeneeskunde ben ik vanzelfsprekend, daarmee ben ik als lid van Verenso weinig uniek, en ben vooral werkzaam in de eerste lijn. Aansluitend bij de ‘Verenso persona’s’, schaar ik me onder de ‘drukbezette SO 35-60 jaar’. Hardlopen met de hond en krachttraining houden mij fit.

Als kersvers bestuurslid heb ik digitaal kennis gemaakt met ‘het bureau’: wat een werk wordt daar verricht! In ons bestuursoverleg realiseer ik me dat ik nog lang niet van alle thema’s op de hoogte ben. Gelukkig hoeft dat ook niet meteen. Wonderlijk die verbazing over de vele onderwerpen en het werk dat verricht wordt. Hoe komt dit toch? Is het bureau wel voldoende zichtbaar? Zijn de leden (was ik) voldoende betrokken bij Verenso? Wat kan Verenso doen om nog zichtbaarder te zijn, ook naar haar leden? Hoe zorgen we voor meer actieve leden? Zoals alles in de ouderengeneeskunde is ook dit multifactorieel bepaald. Heb je tips of adviezen? Laat het mij weten!

De quote waar ik mee begon wordt meestal toegeschreven aan Pippi Langkous. Helaas blijkt dit niet terecht, het gaat hier om een 'popular misquote'. Ik vind het jammer dat Pippi alle credits krijgt voor het succes van iets wat niet van haar is (hoeveel ik ook van Pippi houd), maar het is geen hoogmoed om trots te zijn op wat je doet en dat moeten wij als Verenso, maar ook als specialisten ouderengeneeskunde wel zijn. Dus al heb je het nog nooit gedaan, stap uit je comfortzone en wees trots!

 

 
PDF
Genereer PDF document