10 oktober 2022

Aanpassing kaderarts reglement specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn

Het bestuur van Verenso heeft besloten dat specialisten ouderengeneeskunde die tevens geregistreerd zijn als huisarts/kaderhuisarts (geïntegreerde eerstelijns) ouderengeneeskunde onder voorwaarden de mogelijkheid hebben om zich te registeren als kaderarts specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn.

Toevoeging van de volgende toelichting aan artikel 2.2 draagt bij aan de erkenning van de kennis en ervaring van voormalig huisartsen/kaderhuisartsen (geïntegreerde eerstelijns) ouderengeneeskunde die inmiddels als specialist ouderengeneeskunde werkzaam zijn in de eerste lijn.

Toelichting artikel 2.2.

Een specialist ouderengeneeskunde die tevens geregistreerd is als huisarts/kaderhuisarts (geïntegreerde eerstelijns) ouderengeneeskunde kan met een RGS bewijs van registratie als huisarts (en indien van toepassing aangevuld met een certificaat van de kaderopleiding (geïntegreerde eerstelijns) ouderengeneeskunde) worden geregistreerd in het register als kaderarts specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn, mits kan worden aangetoond dat is voldaan aan de herregistratie-eisen.1

Voor huisartsen niet praktiserend (d.w.z. waarvan de RGS huisarts registratie is verlopen) geldt dit ook, mits uitschrijving uit het RGS register niet langer dan 5 jaar geleden is.

 1 De onderwijsactiviteiten die onderdeel zijn van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde, kunnen worden beschouwd als deskundigheidsbevordering, mits de opleiding niet langer dan 5 jaar geleden is afgerond.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki

Naar nieuwsoverzicht