27 november 2020

Amnon Weinberg benoemd tot erelid van Verenso

Amnon Weinberg benoemd tot erelid van Verenso
Amnon Weinberg

De leden van Verenso hebben Amnon Weinberg tijdens de algemene ledenvergadering op 26 november benoemd tot erelid van de vereniging. 

Amnon Weinberg heeft zich decennialang met veel daadkracht ingezet om de expertise van de specialist ouderengeneeskunde te positioneren in de transmurale ketenzorg. Hij is altijd groot pleitbezorger geweest voor de multidisciplinaire samenwerking met eerste- en tweede lijn en om medische zorg aan kwetsbare oudere patiënten te bieden ongeacht de plaats waar zij verblijven. Daarbij wees hij steeds op de samenhang tussen ouderenzorg, palliatieve zorg en dementiezorg zodat tijdig de juiste markering en benadering kan plaatsvinden. Hij blijft ook na zijn pensioen enorm gedreven om goede patiëntenzorg te leveren en het Verenso beleid te ondersteunen. Met zijn proactieve houding zal de ontwikkeling van ons vakgebied hiervan blijven profiteren!

 

Reactie Amnon Weinberg

"Graag wil ik de bestuurders van Verenso, de bureaumedewerkers en collega’s bedanken waarmee ik heb  samengewerkt. Ik voel mij zeer vereerd dat ik tot erelid benoemd ben!  

Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste 'lessons learned' uit mijn loopbaan te benoemen:

  •  Ik heb geleerd dat de preventieve expertise van de specialist ouderengeneeskunde overal in de keten/het netwerk nog steeds te laat in beeld komt. Dat voedde mijn visie en ambities om eerder een bijdrage te leveren en dit als ambassadeur uit te dragen.
  • Ik heb geleerd dat de specialist ouderengeneeskunde veel noodzakelijke en gewaardeerde inhoudelijke en procesmatige expertise bezit om huisartsen en medisch specialisten te faciliteren in hun werk.
  • Ik heb dan ook geleerd dat anderen te laten leren en in hun kracht te zetten onlosmakelijk verbonden is met ons vak. 
  • Ik heb geleerd dat dokteren aan de organisatie van het netwerk binnen en buiten het verpleeghuis net zo inspirerend en belangrijk is als dokteren aan de oudere patient.
  • Ik heb geleerd dat deelname aan activiteiten binnen en namens Verenso inspirerend is, veel inzicht geeft over processen en je netwerk verrijkt.
  • Ik heb geleerd dat luisteren, jezelf blijven uitdagen met zelfreflectie de basis vormt van je gedrag en gekoppeld aan visie, ambities en een proactieve opstelling het leiderschap stimuleert.
  • Ik heb ook geleerd dat ongestoord bezig zijn met het vak als zzp-er en aangesloten bij een zelfstandige behandelvakgroep mijn professionaliteit en ondernemerschap stimuleert.
  • Tot slot heb ik geleerd dat met pensioen gaan slechts een nieuwe fase inluidt, nieuwe deuren opent en je jong houdt!

Nogmaals dank voor het erelidmaatschap, ik zal me voor Verenso blijven inzetten. Met elkaar brengen we ons prachtige vak, ook in bijzondere tijden, verder!  

Naar nieuwsoverzicht