12 oktober 2021

Blijf gegevens over COVID-19 registreren in het dossier

Blijf gegevens over COVID-19 registreren in het dossier

In maart 2020 is de COVID-19 registratie gestart in verschillende EPD’s. Alhoewel Verenso de gegevens niet meer wekelijks publiceert, blijft het belangrijk dat u de registratie van COVID-19 blijft vastleggen in uw organisatie .Om de situatie binnen uw organisatie goed te kunnen monitoren, maar ook in verband met onderzoek dat op basis van de COVID-19 registratie plaatsvindt. Mochten de aantallen weer toenemen, dan gaat Verenso opnieuw in overleg met de betrokken EPD-leveranciers over een wekelijkse publicatie op basis van rechte tellingen, zodat we ook in de toekomst de situatie in verpleeghuizen inzichtelijk kunnen maken. Verenso wil specialisten ouderengeneeskunde dan ook oproepen om te blijven registreren.

De COVID-19 registratie is van groot belang om het beloop van COVID-19 in verpleeghuizen in kaart te brengen. Van maart 2020 tot juni 2021 publiceerde Verenso gegevens van COVID-19 in verpleeghuizen. Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens uit de systemen van Ysis, Ons en Pluriform Zorg. Omdat het merendeel van de patiënten was gevaccineerd en het aantal besmettingen stabiel laag bleef, is Verenso gestopt met publicatie van deze registratie.

Registreren blijft echter wel van groot belang en is noodzakelijk om de situatie in verpleeghuizen te kunnen blijven monitoren. Ook wordt met de gegevens uit Ysis nog steeds onderzoek gedaan. Verenso wil specialisten ouderengeneeskunde dan ook oproepen om te blijven registreren. Mochten de aantallen weer toenemen, dan gaat Verenso opnieuw in overleg met de betrokken EPD-leveranciers over een wekelijkse publicatie op basis van rechte tellingen, zodat we ook in de toekomst de situatie in verpleeghuizen inzichtelijk kunnen maken.

Voor meer informatie over de COVID-19 registratie kunt u contact opnemen met Sandra van Beek via svanbeek@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht