21 september 2021

Versoepelen maatregelen

Versoepelen maatregelen


Vanaf 25 september worden landelijk de coronamaatregelen versoepeld. Daarbij wordt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden een advies en worden gelegenheden waarbij het coronatoegangsbewijs moet worden getoond uitgebreid. Voor wat betreft het 1,5 meter afstand houden geldt dat de basisregel om verplicht 1,5 meter afstand te houden verandert in een dringend advies. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.

Als Verenso en NVAVG adviseren we om preventief een chirurgisch mondneusmasker te blijven dragen bij behandeling en verzorging van patiënten binnen 1,5 meter zolang het risiconiveau zorgelijk blijft, dit is conform het huidige advies.

Daarnaast is het advies om terughoudend te zijn met activiteiten waarbij er vermenging van groepen plaatsvindt en daarbij rekening te houden met de groepsgrootte c.q. de mogelijkheid om zoveel mogelijk afstand te houden. De wijze waarop risiconiveaus worden vastgesteld, zullen overigens ook per 25 september worden aangepast. Het risiconiveau wordt per die datum landelijk ingesteld en niet meer regionaal. Hierover en de wijze waarop de risiconiveaus worden vastgesteld is per 25 september meer te lezen op het coronadashboard van de overheid.

Met betrekking tot het coronatoegangsbewijs kunnen we melden dat deze niet geldt voor toegang tot het verpleeghuis, ook niet voor de horeca in het verpleeghuis. Voor wat betreft problemen bij het genereren van (papieren) QR-codes door ouderen is bekend dat de ouderenbonden hiermee bezig zijn.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht